Vroedvrouwen en meer ...

Elke zwangerschap is een uniek wonder met een eigen verhaal

vroedvrouw Vlaams-Brabant

Hoi, ik ben Claudia Scherf, ik woon met mijn gezin in Kortenaken. Ik ben een vroedvrouw in hart en nieren. Ondertussen heb ik heel wat vroedkundige ervaring opgedaan en de laatste jaren ook psychosociale en pedagogische kennis. Deze verrijken nu mijn begeleidingen aan ouders voor, tijdens en na de zwangerschap, alsook mijn workshops, pretecho's 3D & 4D en opvoedkundige consultaties.

Door al jaren met gezinnen te werken, weet ik hoe belangrijk het is om je goed te voelen in je nieuwe ouderrol, vaak is dat een zoektocht, waarin ik je graag ondersteun.

 

vroedvrouw Vlaams-Brabant

Ik ben Bernice, 24 jaar.  Samen met mijn partner woon ik in Geetbets. Ik ben een gevoelensmens, een creatieve, bezige bij. Het verlangen om vroedvrouw te worden bleef steeds groeien. Ik volgde mijn hart en ging vroedkunde studeren. Ik ben enorm trots en blij om deel uit te maken van vroedvrouwenpraktijk Wonderverhaal. Het geeft me energie en gedrevenheid om jullie te empoweren en begeleiden in het proces naar het ouderschap. Samen met jullie ga ik op pad tijdens de spannendste en meest liefdevolle momenten in jullie leven.

 

Centraal in al onze contacten staan vertrouwen, deskundigheid, warmte en psychisch welbevinden. Als vroedvrouw werken we hier ook steeds op maat!

Begeleiding voor de zwangerschap

Heb je een zwangerschapswens? Dan kan je al bij Wonderverhaal terecht. We bekijken samen je cyclus, gezonde levensstijl, inname van vitamine/medicatie, ontspanning, werkomstandigheden, voeding, …

Begeleiding tijdens de zwangerschap

In nauwe samenwerking met jouw gynaecoloog/huisarts, volgen we jouw prille zwangerschap op tot het einde. Deze begeleiding kan zowel medische en/of meer informatief zijn, jullie vragen staan steeds centraal.

Wat mag je verwachten?
  • Een degelijke medische opvolging van jouw zwangerschap: nl. eerste bloedname, beluisteren van de harttonen, bloeddruk opvolging, urinetest, de suikertest, algemeen welzijn, gewicht, baarmoederhoogte meten,...
  • Info over praktische zaken tijdens en na de zwangerschap
  • Info over voeding; zowel borstvoeding als flesvoeding
  • Er is altijd ruimte voor vragen, bedenkingen, gevoelens,…
  • Je kan ook deelnemen aan de workshops, dit zijn interessante bijeenkomsten waar jullie ook de kans hebben om ervaringen te delen met andere zwangeren. 

Begeleiding na de zwangerschap

Wat mag je verwachten?
  • Medische opvolging van mama: o.a. bloedverlies, bloeddruk, baarmoederstand, eventuele opvolging of verzorging van je knip of wonde, algemeen welzijn, vragen,...
  • Check up van de baby: gewicht, urine- en stoelgangpatroon, verloop borstvoeding/flesvoeding, kleur van de huid, navelverzorging, guthrietest (hielprik)
  • Er is altijd ruimte voor je bedenkingen, gevoelens,… 
  • We nemen ook deel aan het KIK-project (kort In Kraambed), voor dit project werken Sare en ik nauw samen.


Zeker niet vergeten

 

Tijdens de zwangerschap neem je best al contact op voor een kennismaking en de opmaak van jouw verloskundig dossier. Neem een 2-tal klevertjes van jouw ziekenfonds mee.
 

 

Als jullie baby geboren is, geef onsdan een seintje zodat we jullie huisbezoek met zorg kan inplannen. Op de dag dat je het ziekenhuis verlaat, stuur je een sms zodat we weten dat je definitief naar huis gaat. De dag nadien komen we al bij je langs. 
 
Hoeveel kost een begeleiding van een vroedvrouw tijdens en na de zwangerschap? 
Als vroedvrouw zijn we geconventioneerd en werken met de derdebetalersregeling. Dat wil zeggen dat we ons houden aan de vooropgestelde tarieven van het RIZIV én dat de kosten rechtstreeks door jouw ziekenfonds aan ons worden betaald. Het enige dat je dient te betalen is een administratieve kost van 50 euro en een kilometervergoeding per huisbezoek, gerekend vanaf Waanrode, Kortenaken. Mogelijks komt je hospitalisatieverzekering hierin zelfs tegemoet.

Begeleiding VOOR de zwangerschap wordt nog niet terugbetaald door het ziekenfonds. Wil je hier meer over weten, neem dan zeker even contact op of bel gewoon 0468/01.25.15

Opvoedkundig advies

Als professioneel deskundige geef ik, Claudia, ook privé sessies rond opvoedkundige probleempjes tot de leeftijd van 2.5 jaar.
Ik merk dat de vraag zeer groot is, vandaar dat ik hieraan tegemoet wil komen, en alle gezinnen wil ondersteunen.
Heb je behoefte aan een privé sessie rond slaapproblemen, alleen leren inslapen, hoe omgaan met overschakelen naar vaste voeding, huilbaby, zindelijkheid, peuterkoppigheid,...
Deze sessies kunnen thuis doorgaan of in mijn praktijk.  Deze worden niet terugbetaald door de mutualiteit.
Meer info? Neem dan zeker even contact op of bel me gewoon op 0468/01.25.15

Start hier jullie Wonderverhaal

WonderVerhaal
0468 01 25 15
claudia@wonderverhaal.be

Vroedvrouwenpraktijk
Binkomstraat 3
3391 Tielt-Winge
vroedvrouw Claudia
vroedvrouw Bernice
REGIO voor huisbezoeken door vroedvrouw, na de geboorte
Gemeentes en deelgemeentes van: Kortenaken, Geetbets, Glabbeek, Bekkevoort, Tielt-Winge, Lubbeek, Scherpenheuvel-Zichem, Halen, Herk-de-Stad, Diest, Tienen, Budingen, Boutersem, Holsbeek, Aarschot,...